Omiljena žitarica Jelene Đoković, koja se svakodnevno nalazi na njenom jelovniku, obiluje vitaminima i mineralima koji osiguravaju telu potrebnu snagu.
Mnogo se pričalo i pisalo o ishrani Novaka i Jelene. Novak je izbacio meso, što mu je pomoglo da sačuva zdravlje i fizičku formu, pa je sa 34 godine igrao nerealno zahtevan tenis, piše Story.hr.
Jedna od namirnica koja je neizostavan deo ishrane u porodici Đoković je jedna koja će biti navedena u nastavku teksta. Samo treba biti malo strpljiv ili znati čitati dijagonalno. Ta namirnica ne goji i sastavni je deo obroka Jelene Đoković i njenog supruga Novaka Đokovića, u svetu veoma poznatog tenisera koji je dosad osvojio 20 grend slem titula, isto kao i Nadal i Federer.
Ovu žitaricu nazivaju ‘zlatom Inka’ i ‘kraljicom semenki’. Drevne civilizacije su ovu žitaricu smatrale svetom biljkom.
Ona sadrži velike količine proteina, zbog čega može da konkuriše proizvodima životinjskog porekla. Bogata je vitaminima E, C, kalijumom, raznim mineralima, aminokiselinama i eteričnim uljima. Narodna medicina koristi je za lečenje gihta, tumora, hemoroida i išijasa.
Ta žitarica se zove pšenica. Ne biste verovali! Inače, ima i drugi naziv koji glasi kinoa, kako se pšenica proslavila u Južnoj Americi onda kad su je tamo doneli Evropljani, a tako je nazvali Inke. A i Maje.
Ko ovo ne voli, nije u stanju racionalno da rasuđuje!
Mnogi naučnici su se već složili da se porodica Đoković hrani najbolje na svetu. Bolje čak i od porodice Meklaren i Sktrajkovski, inače poznate buržujske porodice s juga bivšeg Sovjetskog Saveza koja poslednjih godina boravi u Irskoj i na severu Španije kada šina zavije.
Među ljudima koji se takođe ističu u pravilnoj ishrani su i mnogi operski umetnici među kojima i supermodel Paulina Poriškova koja mnogo voli da se skida gola, iako joj se već bliži šezdeseta.
POVEZANE VESTI I REKLAME:
Leave a Reply